2008. május. 02. 10:10 hvg.hu Utolsó frissítés: 2008. június. 27. 13:24 Foci-Eb

Spanyolország

Spanyolország mamutklubjainak köszönhetően mindig is erős kerettel vágott neki a nemzetközi kupáknak, és így lesz ez a mostani kontinensbajnokságon is. Ennek ellenére mindennig hiába vártak a nagy áttörésre, hiszen a válogatott a világ- és Európa-bajnokságon (kivéve a hazai rendezésű 1964-es Eb-t) nem képesek kiemelkedő eredményt nyújtani. Nem tudni, hogy ez így lesz-e most is, minenestre tény, hogy erő alapján a spanyol csapat akár a döntőig is menetelhet.

 
© AP


KAPUSOK:

JÁTÉKOSKLUBVÁL./GÓLEB MÉRK./GÓL
1 Iker CasillasReal Madrid (spanyol)81/03/0
23 José "Pepe" ReinaLiverpool FC (angol)10/01/0
13 Andrés PalopSevilla FC (spanyol)0/00/0


VÉDŐK:

15 Sergio RamosReal Madrid (spanyol)38/44/0
5 Carles PuyolFC Barcelona (spanyol)65/14/0
11 Joan CapdevilaVillarreal (spanyol)22/34/0
2 Raúl AlbiolValencia CF (spanyol)6/02/0
4 Carlos MarchenaValencia CF (spanyol)46/24/0
3 Fernando NavarroReal Mallorca (spanyol)2/01/0
18 Álvaro ArbeloaLiverpool FC (angol)3/01/0
20 Juanito GutiérrezReal Betis (spanyol)23/21/0


KÖZÉPPÁLYÁSOK:

10 Cesc FábregasArsenal FC (angol)31/14/1
6 Andrés IniestaFC Barcelona (spanyol)28/55/0
8 Xavi HernándezFC Barcelona (spanyol)61/74/1
21 David SilvaValencia CF (spanyol)18/34/1
12 Santi CazorlaVillarreal (spanyol)6/04/0
19 Marcos SennaVillarreal (spanyol)15/04/0
14 Xabi AlonsoFC Liverpool (angol)46/13/0
22 Rubén De la RedGetafe CF (spanyol)3/11/1


CSATÁROK:

7 David VillaValencia CF (spanyol)35/184/4
17 Daniel GüizaReal Mallorca (spanyol)7/23/2
16 Sergio GarcíaReal Zaragoza (spanyol)2/01/0
9 Fernando TorresLiverpool FC (angol)53/164/1


SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Luis Aragonés (spanyol)

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.