2008. május. 02. 14:27 hvg.hu Utolsó frissítés: 2008. június. 18. 14:40 Foci-Eb

Franciaország

A legnagyobb sztárok ugyan már lemondták a válogatottságot, de a francia keret hagyományosan így is évtizedek óta erős, tele rutinos játékosokal. Így van ez idén is, és ha nem a C csoportba lennének beosztva, szinte biztosra lehetne venni a továbbjutásukat. Ugyanaz igaz rájuk, mint mindenkire a "halálcsoportban": ha kiharcolják a negyeddöntőbe jutást, a torna esélyesei lehetnek.


© AP


KAPUSOK:

JÁTÉKOSKLUBVÁL./GÓLEB MÉRK./GÓL
23 Grégory CoupetOlympique Lyon (francia)34/03/0
1 Steve MandandaOlympique Merseille (francia)1/00/0
16 Sébastien FreyFiorentina (olasz)2/00/0


VÉDŐK:

3 Éric AbidalFC Barcelona (spanyol)37/02/0
13 Patrice EvraManchester United (angol)13/02/0
5 William GallasArsenal FC (angol)65/23/0
2 Jean-Alain BoumsongOlympique Lyon (francia)24/11/0
15 Lilian ThuramFC Barcelona (spanyol)142/22/0
19 Willy SagnolBayern München (német)58/02/0
14 Francois ClercOlympique Lyon (francia)13/01/0
17 Sébastien SquillaciOlympique Lyon (frabcia)13/00/0


KÖZÉPPÁLYÁSOK:

4 Patrick VieiraInternazionale (olasz)105/60/0
6 Claude MakéléléChelsea FC (angol)71/03/0
22 Franck RibéryBayern München (francia)30/43/0
7 Florent MaloudaChelsea FC (angol)41/32/0
21 Lassana DiarraPortsmouth (angol)13/00/0
20 Jérémy ToulalanOlympique Lyon (francia)16/03/0


CSATÁROK:

8 Nicolas AnelkaChelsea FC (angol)51/113/0
12 Thierry HenryFC Barcelona (spanyol)102/452/1
11 Samir NasriOlympique Marseille (francia)12/22/0
10 Sidney GovouOlympique Lyon (francia)34/72/0
9 Karim BenzemaOlympique Lyon (francia)13/32/0
18 Bafetimbi GomisSaint-Étienne (francia)4/22/0


SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Raymond Domenech (francia)
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.