Élet+Stílus hvg.hu 2024. november. 02. 18:00

A Valencia egykori játékosa is meghalt a spanyolországi áradásokban

José Castillejo 28 éves volt.

Hétfő óta több mint kétszáz életet követeltek a Spanyolországban pusztító, heves esőzések miatti áradások. A legtöbb haláleset Valenciában és környékén történt, az áldozatok között van José Castillejo labdarúgó is.

A 28 éves férfi a 2015–2016-os idényben volt a Valencia játékosa, de focizott többek között a CD Eldense és a CD Roda színeiben is. Halálát az egykori klubjai is megerősítették a közösségi felületeiken.

Valencia CF on X (formerly Twitter): “@valenciacf_en mourn the passing of José Castillejo, casualty of the flash floodings José Castillejo came up through the @Academia_VCF youth system up to U18 level and played for others teams in the region.R.I.P. pic.twitter.com/El8OZRKbUC / X”

@valenciacf_en mourn the passing of José Castillejo, casualty of the flash floodings José Castillejo came up through the @Academia_VCF youth system up to U18 level and played for others teams in the region.R.I.P. pic.twitter.com/El8OZRKbUC

A brutális erejű áradások hidakat romboltak le és sárral borítottak be városokat, rengetegen maradtak víz, élelmiszer és áram nélkül. A mentési munkálatokra több ezer önkéntes segítő jelentkezett, részben azért is, mert a helyiek közül sokan érzik úgy, hogy későn reagált a kormány, és magukra hagyta az árvíz károsultjait.

A természeti katasztrófáról, amely nem előzmények nélküli Spanyolországban, itt írtunk bővebben:

Mi ez a DANA-jelenség, amely Valenciában tombolta ki magát?

A DANA nevű évente jelentkező hidegcsepp többször okozott már katasztrófát és villámárvizeket Valencia környékén, volt olyan év, hogy ezer áldozatot is szedett.

Címkék
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.