Addig kell ütni, amíg apró darabokra nem esik szét, különben nem hoz szerencsét.
„Dió és cukor, semmi más” – kezdi Paraszán Kovácsné Kati. Ő készíti az ország legfinomabb pörkölttortáját, ami valójában grillázstorta.
A különös nevű édesség családi ünnepségek, így az esküvők, lakodalmak, keresztelők és születésnapok elengedhetetlen része sok helyen Magyarországon. A torták mindig formáznak valamit, így lehetnek virágkosarak, szívecskék, állatok, épületek, és az ünnepeltnek mindig apró darabokra kell törnie azt, hogy meghozza a szerencséjét. Az ország talán legfinomabb és leghíresebb pörkölttortái Zalában, a göcseji szegek egyikében, Paraszán készül. Kovácsné Kati és lánya, Szilvi már évtizedek óta készítik őket. A paraszai pörkölttortát több száz kilométerről is rendelik az országban, és már a HÍR, vagyis a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyet is megkapta. Most pedig arra vár, hogy hungarikum legyen.
A Deutsche Welle riportjából az is kiderül, hogy mi közbe van az egésznek a pörkölthöz. A teljes videót itt tudja megnézni: