„A Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér” – jelentették be.
„Már 5 éve annak, hogy megnyitotta kapuit a Laurel a Kertész utcában. 5 éve csillogó szemmel és a tőlünk telhető legnagyobb lelkesedéssel és munkával nyitottuk meg az éttermet. Rengeteg magasságot és mélységet átéltünk ez idő alatt, átvészeltük a Covidot, összetartottuk a csapatot, volt, hogy több száz gourmet-dobozt csomagoltunk és szállítottunk házhoz a pandémia alatt, működtünk lakásétteremként, részt vettünk számos fesztiválon, megjártuk Erdélyt, és ott is feledhetetlen gasztronómiai kalandjaink voltak, valamint lett egy testvéréttermünk, a Csopaki Resti, olykor pedig Sütiboltként is működtünk.
Sokat tanultunk, fejlődtünk, küzdöttünk az elmúlt években. Minden, amit ki lehet hozni a Laurelből, azt büszkén mondjuk, hogy kihoztuk és megvalósítottuk, és bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér” – olvasható az étterem Facebookra kitett búcsúposztjában.
Az étteremnek ugyan vége, de a tulajdonosoknak, személyzetnek vannak új terveik, ezekkel hamarosan jelentkeznek, egyelőre nem árultak el semmit erről.
Nemrég hosszabban beszélgettünk a Laurel étterem cukrászséfjével, Ötvös Zsuzsával, az interjú itt olvasható:
Nem szentségtörés az ázsiai fúziós, misóval készült Eszterházy-torta, hanem játék
Új könyvében kakaóbabos linzert, kamillás mézes krémest, malátával megbolondított puncskockát és luxuskivitelű téli fagyit is ajánl Ötvös Zsuzsanna. A Laurel étterem cukrászséfjével arról is beszélgettünk, milyen ízemlékeket őriz gyerekkorából, a disznóvágásokról, milyen tapasztalat volt öt hétig stázsolni egy dupla Michelin-csillagos berlini desszertétteremben, vagy hogy miért tanult meg rétest húzni a YouTube-ról.