Élet+Stílus hvg.hu 2023. július. 24. 14:35

Lando Norris viccelődött az összetört Herendiről: Nem az én problémám, az övé

Szerencsére Max Verstappent sem rázta meg annyira a történet a dobogón mutatott reakciója alapján.

Nem is tudom, azt hiszem, Max túl közel tette a dobogó széléhez. Azt hiszem, leesett, nem az én problémám, az övé

– mondta huncut mosollyal Lando Norris a Magyar Nagydíj utáni sajtótájékoztatón, amikor a legelső neki szóló kérdés természetesen a hétvége legnagyobb csattanójára vonatkozott: a győzelmi trófeára, amelyet a dobogón egy hirtelen mozdulattal összetört, miközben pezsgőt bontott.

A 15 milliós kár nem mondható aprópénznek, és a két érintett pilóta inkább a viccelődés oldaláról fogta meg a történteket, és ezt tették a csapataik is a közösségi oldalakon. A McLaren a kínos helyzetet egy poénos bocsánatkéréssel próbálta feledtetni, és egy trófea emoji kíséretében azt írták: Sorry Max, azaz Sajnáljuk, Max.

Úgy tűnik, a dobogós incidens miatt nem fognak haragot tartani a két csapatnál. A Red Bullnál egyébként is azzal voltak elfoglalva, hogy megünnepeljék a sorozatban 12., 35 éves rekordot felülíró győzelmüket. Max Verstappen pedig nem tűnt túl letörtnek a dobogón, amikor megpillantotta az összetört díját.

A különleges porcelán trófea egyébként annyira hozzá nőtt a Magyar Nagydíjhoz, hogy amikor 2015-ben fémtrófeát kaptak a versenyzők, Sebastian Vettel reklamált a porcelánért – kicsit később meg is kapta a maga Herendijét, sőt azóta, egy remek marketinghúzásként, bármikor beléphet a herendi manufaktúra területére, amely tiszteletbeli taggá fogadta.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója gyorsan bejelentette azt is, hogy újra elkészítik Max Verstappennek az összetört győzelmi trófeáját.

Összetörte Verstappen 15 milliós trófeáját Lando Norris a dobogón

Csak egyetlen darab készült belőle.

 

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.