Élet+Stílus hvg.hu 2023. július. 15. 08:22

Hodász András: igen, meleg vagyok

Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé - írta ki az Instagramra a volt pap.

Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen.

- írta ki a közösségi oldalára Hodász András. A korábbi katolikus papot saját kérésére ősszel mentettek fel a papi szolgálat alól, akkor személyes írásban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy kamaszkorában molesztálta egy pap. Egy interjúban beszélt arról is, hogy az egyházból azért lép ki, mert kisebbségi véleményen van, "nem akarok zavart okozni, nem akarok botrány lenni. Látom azt, hogy ilyen értelemben nincs helyem az egyházban." Nemrég pedig arról beszélt, hogy jelenleg a Szemlélek keresztény magazin mellett egy kávézóban is dolgozik.

Visszatérve a mostani bejelentésére, arról ír, hogy hosszú út vezetett odáig, hogy ezt itt leírja, amiben nagy szerepe volt annak is, hogy egyértelművé vált számára, papként nincs helye az egyházban. "Tudom, hogy ez sokatok számára nehéz, sőt fájdalmas. Nekem is. Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé. De az életemnek, küldetésemnek nincs vége, talán még hasznos tagja lehetek a társadalomnak és Krisztus közösségének. Talán igaz rám, hogy Isten engem választott, a “semminek látszót”, a megvetettet, akiről azt hiszik, hogy Istennek semmi köze hozzá, hogy a szeretet civilizációját építsem. Továbbra is hiszek Istenben, és szeretem az egyházat, számomra öröm lesz, ha ti is így tesztek. És bár tudom, hogy sokan ezt várják tőlem - ezek után még inkább -, de nem arra születtem, hogy megváltoztassam a Biblia tanítását. Ez most egyelőre ennyi. Tudom, hogy rengeteg kérdés merül fel, ezekre hamarosan válaszolni fogok a megfelelő fórumon" - zárta sorait Hodász András.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.