Egy toplista szerint ezeken a helyeken nem lehet melléfogni a rántott hússal.
Nem megy ki a divatból a rántott hús, méghozzá olyannyira nem, hogy az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is kiválasztott tíz plusz egy olyan éttermet, ahol szerintük a legjobb rántott húsokat készítik az országban. Mutatjuk a toplistát:
- MoszkvaTér Bisztró,
- Anyukám mondta (itt néhány éve még Orbán Viktor is megfordult, ő azzal viccelődött, hogy „feleségem mondta”, de Lévai Anikó nem tartott vele),
- Buja Disznó,
- Déryné,
- Hableány,
- Kistücsök Room&Food,
- Kollázs Brasserie&Bar,
- Rosenstein Vendéglő,
- Sauska 48,
- Spago by Wolfgang Puck,
- Stand 25.
Annyit azért elárulunk, hogy a hvg.hu-nak is van úgymond tökéletes rántott csirke receptje, ezt ide kattintva tudják elolvasni:
(Címlapéképünkön a Buja Disznók rántott húsa látható.)Tökéletes rántott csirke ötfűszeres panírban - recept
Nálunk a vasárnapok vagy szomorúak vagy panírszagúak, ezekben jeles a nemzet. Hiába is igyekeztek felkent gasztronómusok a rántott húst a főzőtudományok lesajnált szimbólumává tenni.