Élet+Stílus hvg.hu 2023. június. 27. 12:07

Itt vannak Magyarország legjobb rántotthúsozói

Egy toplista szerint ezeken a helyeken nem lehet melléfogni a rántott hússal.

Nem megy ki a divatból a rántott hús, méghozzá olyannyira nem, hogy az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is kiválasztott tíz plusz egy olyan éttermet, ahol szerintük a legjobb rántott húsokat készítik az országban. Mutatjuk a toplistát:

  1. MoszkvaTér Bisztró,
  2. Anyukám mondta (itt néhány éve még Orbán Viktor is megfordult, ő azzal viccelődött, hogy „feleségem mondta”, de Lévai Anikó nem tartott vele),
  3. Buja Disznó,
  4. Déryné,
  5. Hableány,
  6. Kistücsök Room&Food,
  7. Kollázs Brasserie&Bar,
  8. Rosenstein Vendéglő,
  9. Sauska 48,
  10. Spago by Wolfgang Puck,
  11. Stand 25.

Annyit azért elárulunk, hogy a hvg.hu-nak is van úgymond tökéletes rántott csirke receptje, ezt ide kattintva tudják elolvasni:

Tökéletes rántott csirke ötfűszeres panírban - recept

Nálunk a vasárnapok vagy szomorúak vagy panírszagúak, ezekben jeles a nemzet. Hiába is igyekeztek felkent gasztronómusok a rántott húst a főzőtudományok lesajnált szimbólumává tenni.

(Címlapéképünkön a Buja Disznók rántott húsa látható.)

 

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?