Ezúttal nem egy étel lesz a Gourmet Fesztivál alaptémája, hanem az örökség szó. Nagyjából 100 kiállító vesz részt a fesztiválon.
Két év kényszerű kihagyás után, idén május 27-29. között ismét megrendezik a legnagyobb hazai gasztronómiai fesztivált, a Gourmet Fesztivált a Millenárison.
„Tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ, és ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban” – mondta Gerendai Károly, a fesztivál alapítója az esemény keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: „Ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre.”
Idén is közel 100 kiállító lesz jelen a fesztiválon, köztük csaknem 50 étterem szerte az országból, valamint street food-helyek és cukrászdák, borászatok, pálinkafőzdék, sörfőzdék és koktélbárok. A kiállítók listája ide kattintva böngészhető.
A korábbi években ételek, alapanyagok, étel-ital párosítások kerültek a középpontba, addig a Gourmet idei vezérmotívuma az „örökség” lesz – mondták el a szervezők. „Úgy érezzük, ez a téma egyrészt illik a tizedik rendezvény ünnepi hangulatához, másrészt tovább erősít olyan, számunkra is fontos értékeket, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség” – mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.
A fesztiválon tartanak workshopokat, bemutató főzéseket, vasárnap pedig a gyereknapot is megünneplik. A napijegyeket elővételben 4900 forintért árulják, amihez több kóstolókupon is jár, emellett az Autistic Art javára is lehet licitálni autista fiatalok rajzaira, amelyeket a bejáratnál állítanak ki.
Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: