Élet+Stílus MTI 2021. szeptember. 28. 13:37

Pszichiátriára került a diák, aki tojással dobta meg Emmanuel Macront

A pszichológiai vizsgálat megállapította, hogy a 19 éves férfi nem beszámítható.

Pszichiátriai kényszerkezelés alá helyezték azt a 19 éves diákot, aki tojással dobta meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt a közép-franciaországi Lyonban egy vendéglátóipari rendezvényen – közölte a helyi ügyészség. A tojás a vállán érte hétfőn a francia államfőt, de nem tört össze. A tojásdobálót a helyszínen előállították, majd a lyoni ügyészség indítványára pszichológiai vizsgálat alá vetették, amely megállapította, hogy nem beszámítható. A 19 éves férfit a városi kórház pszichiátriai osztályára szállították.

Tojással dobták meg Emmanuel Macront - videó

Néhány hónapon belül másodszor érte atrocitás.

Az incidens a legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállításon, a SIRHA hétfői megnyitóján történt Lyonban. Emmanuel Macront a kiállítók többsége szívesen fogadta, és megköszönték a koronavírus-járvány alatt nyújtott nagyvonalú állami támogatásokat.

A rendezvényen a francia elnök bejelentette, hogy az éttermekben bankkártyával fizetett borravaló a jövő évtől adómentességet élvez.

Június 8-án Emmanuel Macront arcul ütötte egy férfi egy dél-franciaországi látogatásán, amit a teljes politikai elit elítélt. A támadót négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi szeptember 21-én szabadult.

Emmanuel Macront egyébként – még elnökjelöltként – 2017 márciusában is megdobták tojással a párizsi mezőgazdasági szakvásáron, amit akkor a „folklór részének” minősített.

 

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.