Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 17. 18:21

Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál

A 85 évesen elhunyt színművészről otthona előtt is megemlékeznek tisztelői, ismerősei.

Gyűlnek a virágcsokrok, a mécsesek, a sárga rózsák Törőcsik Mari házánál Velemben. A pénteken, 85 évesen elhunyt háromszoros Kossuth-díjas színész a Vas megyei településen, az utóbbi években a színjátszástól visszavonulva élt. 2018-ban kapta meg a falu díszpolgári címét.

Törőcsik Marit, a Nemzet Színészét, az egyik legtermékenyebb, legtöbbször díjazott és legnagyobb magyar színészt az egész ország gyászolja.

Tisztelői a Nemzeti Színház épületénél is megemlékezhetnek róla a hét minden napján 10 és 21 óra között. Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, így főleg ilyen virágok sorakoznak a színháznál kialakított emlékhelyen is.

Törőcsik Mari az élet hihetetlen szeretetét adta nekünk

„Azt hiszem, nagyon boldog vagyok" - ezekkel a szavakkal zárta Törőcsik Mari a 80. születésnapjára a Nemzeti Színházban megrendezett estet 2015-ben. A gálán többek között színpadra lépett (vagy, ha nem tudott elmenni, akkor kivetítették) minden rendező, aki valaha rendezte az ünnepeltet, Makk Károlytól Szabó Istvánon és Vidnyánszky Attilán át Zsótér Sándorig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.