Élet+Stílus hvg.hu 2021. március. 06. 15:37

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

A korábbi élvonalbeli labdarúgó a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy csak egy évekkel ezelőtt kirótt pénzbírságot nem fizetett be időben.

Vesztegetés miatt körözést adtak ki Kenesei Zoltán, több magyar élvonalbeli csapatnál is megforduló egykori középpályás ellen - írta a police.hu.

A 29-szeres magyar válogatott Kenesei Krisztián testvérét elérte a Nemzeti Sport. Kenesei Zoltán a sportlapnak azt mondta, hogy egy évekkel korábbi tárgyalás során kirótt pénzbírsággal tartozik, amelyről a csekk nem jutott el hozzá. Mivel a befizetési határidő lejárt, felkerült a körözöttek listájára.

A Nemzeti Sport szerint Kenesei a Fővárosi Törvényszéken befizeti a terhére kirótt teljes összeget hétdőn, ezzel pedig megszűnik a körözés.

A korábban az MTK, a Szeged és a Nyíregyháza csapatában is megforduló Keneseit 2011-ben őrizetbe vették, majd 22 hónapot töltött előzetesben. Akkor az volt a vád vele szemben, hogy az ázsiai bundamaffia megbízásából játékosokat és játékvezetőket fizettek le és fogadtak az érintett meccsekre. A REAC 2007 és 2009 közötti manipulált meccseinek ügyében 2017-ben el is ítélték, egy év felfüggesztett szabadságvesztést és 500 ezer forintos pénzbírságot kapott.

A Blikk emlékeztet, hogy elsőfokon az Eger focicsapatának eladott találkozóival kapcsolatban is elítélték, börtönbe azonban nem kellett vonulnia egyik eset miatt sem.

A portál azt írja, hogy számítástechnikai rendszer elleni bűntett miatt is nyomozás futott Kenesei és társai ellen: a szingapúri Tan Seet Eng (56) vezette nemzetközi bűnszervezet a vád szerint több országban is manipulálta az összecsapások eredményeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.