Élet+Stílus hvg.hu 2021. február. 27. 17:31

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Több állat járt szerencsétlenül a Pest megyei településen.

Az udvarba bedobált kolbászdarabbal pusztította el egy péceli kutyáját egy ismeretlen – számol be a Blikk. Az állatkínzó csavart rejtett a kolbászba, ez okozta az állat vesztét. Egy másik kutyát hasonló módszerrel ölték meg, csak akkor idegméreg került az ételbe.

A péceliek összefogtak, hogy megtalálják az elkövetőt, kamerák felszerelését tervezik, figyelik a környéket, a kutyákat pedig igyekeznek távol tartani a kerítéstől. Torma Gábor helyi önkormányzati képviselő Facebook-oldalán is ezt kérte a kutyatulajdonosoktól, a Blikknek pedig elmondta: plakátokat helyeztek ki a településen, hogy azok is értesülhessenek a történtekről, akik nincsenek fenn a közösségi oldalakon.

Kedves Állattartók! A környéken ( Petőfi és Vörösmarty utca) az utóbbi időben megnőtt az állatmérgezések...

Posted by Torma Gábor képviselő on Thursday, 25 February 2021

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.