Élet+Stílus hvg.hu 2021. február. 22. 09:17

Egy pestszentlőrinci fiú hétévesen megnyerte a dubaji számolási versenyt

Jagnesák Benett épp olyan élvezettel számol abakuszon, mint ahogy vadászrepülőt épít legóból. A kisfiú néhány hete nemzetközi bajnokságot nyert egy dubaji – a járvány miatt online tartott – versenyen.

Az indulóknak feladatokat kellett megoldaniuk abakusz, a többezer éves mechanikus számológép segítségével, és az adott időn belül Benett tudta a legtöbb jó megoldást – írja Blikk.
Az indulóknak feladatokat kellett megoldaniuk abakusz, a több ezer éves mechanikus számológép segítségével, és az adott időn belül Jagnesák Benett tudta a legtöbb jó megoldást – írja Blikk.

A pestszentlőrinci bajnok kisfiú különleges képességeit a 17 évvel ezelőtt, Indiában alapított, mára 42 országban működő Brainobrain oktatási hálózat fejleszti. Benett hetente jár szakkörre vagy különórára. Magyarországon több helyen is tanítják gyerekeknek az abakusz használatát, erről korábban itt írtunk.

Még beszélni is épp csak elkezdett Benett, amikor kétévesen egy reggel közölte szüleivel, hogy számolni akar, mutassák meg neki a számokat. A szülők teljesítették kérését, bár kaptak ezért hideget-meleget másoktól, akik szerint nem kellene idő előtt ezzel gyötörni a gyereket.

„Az iskolában nem abakusszal számolunk, de így is tudom a megoldásokat. Sajnos hiába jelentkezem, a tanító néni mindig mást szólít fel, így egy kicsit unalmas az iskola” – mondta a Blikknek Benett, majd abakuszával a lap munkatársainak bemutatta, hogyan kell villámsebesen összeadni, kivonni.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.