Élet+Stílus hvg.hu 2021. január. 02. 18:30

Távoznak a diszkrimináció miatt pereskedő New York-i tévések

Lezárult a New York-i NY1 hírcsatornát érintő életkori és nemi megkülönböztetéssel kapcsolatos per.

Öt műsorvezető, köztük a régi New York-i televíziós személyiség, Roma Torre távoznak a NY1 nevű helyi hírcsatornától, miután életkori és nemi megkülönböztetéssel kapcsolatos per megállapodással zárult - irja a New York Times.

Torre mellett Amanda Farinacci, Vivian Lee, Jeanine Ramirez és Kristen Shaughnessy is távozik. Az egyezség feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A bejelentéssel lezárult egy 2019 júniusában kezdődött eljárás, amikor a 40-61 éves korú műsorvezetők beperelték az NY1 tulajdonosát, mert állításuk szerint a csatorna vezetői életkoruk miatt diszkriminálták őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.