Élet+Stílus hvg.hu 2020. december. 22. 18:25

10 000 gyerekkönyvet osztott ki a HVG

A zsűri 93 szervezetet választott ki, amelyek még az ünnepek előtt megkapták az ajándékot.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A HVG Könyvek október elején hirdette meg jótékonysági kampányát, amelynek során a nagyközönség és szakértő zsűri segítségével választott ki gyermekekkel foglalkozó szervezeteket, akik között novemberben és decemberben 10 ezer darab ismeretterjesztő gyerekkönyvet osztott ki.

A jótékonyságból sokan kivették a részüket: 750 db ajánlás érkezett 100 szervezetre a boldogságadni.hu oldalra. A zsűri végül 93 szervezetet választott ki, amelyek között elosztották a könyveket. Diákok csomagolták és futárok szállították ki a könyveket, hogy még karácsony előtt célba érjenek a csomagok.

A jótékonykodásból bárki kivehette a részét, ha ajánlott egy olyan gyermekekkel foglalkozó hazai szervezetet vagy intézményt, ahol jó helye lehet egy ilyen adománynak. Az ajánlott szervezetek listájából a zsűritagok november 5-én választottak, a támogatottak listáját itt olvashatják. A 10 000 gyerekkönyv még karácsony előtt eljutott az ajánlott szervezetekhez a támogatóink segítségével.

A HVG Könyvek már több mint 20 éve ad ki neves szerzőktől, a világ legújabb trendjeiről szóló inspiráló könyveket különböző témákban. A szerzők között megtalálhatók Nobel-díjas tudósok, hazai és külföldi pszichológusok, közgazdászok, orvosok, nagy hatású gondolkodók és sikeres üzletemberek – olyan személyiségek, mint Richard Thaler, Sir Alex Ferguson, Daniel Kahneman, Barack és Michelle Obama, Feldmár András, L. Stipkovits Erika, Dr. Belső Nóra, Dr. Kapitány-Fövény Máté és Sir Ken Robinson.

Sajnos rengeteg olyan szervezet van, amelynek nincs lehetősége arra, hogy az alaptevékenységük ellátása mellet, ki tudja gazdálkodni a könyvvásárlást. Színes ismeretterjesztő könyveinkkel ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy a rászoruló gyerekek kicsit jobban érezzék magukat, sőt, eközben még tanuljanak is"

– mondta Budaházy Árpád, a HVG Könyvek kiadóvezetője.

A kiadó 2012-ben jelentkezett először gyerekeknek szóló, látványos ismeretterjesztő könyvekkel, amelyek fejlesztik a gyerekek képzeletét és tudását, izgalmas beszélgetésekre, és további olvasásra sarkallnak.

A zsűri tagjai: L. Ritók Nóra (az Igazgyöngy Alapítvány alapítója), Szél Dávid (tanácsadó szakpszichológus, apablogger), Budaházy Árpád (a HVG Könyvek kiadóvezetője) és Kovács Gergely (a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület elnöke).

Köszönjük támogatóinknak, cégeknek és magánszemélyeknek, hogy segítenek minket az országos adományozásban!

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról