Élet+Stílus hvg.hu 2020. december. 03. 12:19

Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja

Napok óta lélegeztetőgépen volt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Elhunyt Kozák László, vagy ahogy sokan ismerik, Nagy Grófo zenész, Kis Grófo édesapja.

Múlt héten írtunk róla, hogy Kis Grófo is elkapta a koronavírust, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba. Azóta szerencsére már jobban van, a Blikk viszont azt írta ma reggel, hogy

a mulatós zenész édesapja, idősebb Kozák László is elkapta a koronavírust, és napokra lélegeztetőgépre került.

Édesapámmal úton��������✌️❤️

Közzétette: Kis Grófo – 2020. január 30., csütörtök

Csütörtökön délelőtt szintén a Blikk írta meg, hogy a zenész elhunyt: a lap információját Lendvai János kisebbségi önkormányzati képviselő, Kozák László Grófo unokatestvére is megerősítette.

Gáspár Győző és L.L. Junior a Facebookon búcsúzott a zenésztől:

Mély fájdalommal értesültünk a tragédiáról , miszerint testvérünk, Magyarország legnagyobb hangú énekese, Grófo az...

Közzétette: L.L. Junior – 2020. december 3., csütörtök

 

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.