Élet+Stílus hvg.hu 2020. július. 20. 16:01

Egy koronavírusból felépült idős házaspár együtt hagyhatta el a kórházat

Minden nap találkoztak a kórházban is.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Egy idős házaspár együtt sétált ki egy leicesteri kórházból, miután mindketten felgyógyultak a koronavírusból - írja a BBC.
A 91 éves Michael és felesége, a 88 éves Gillian England három hétig voltak az intézményben. A kórházi személyzet szerint a férj minden reggel felöltözött, és elsétált a felesége ágyához, Gillian pedig mindig lelkesen várta őt.
Michael és Gillian 61 éve házasok

Egy idős házaspár együtt sétált ki egy leicesteri kórházból, miután mindketten felgyógyultak a koronavírusból - írja a BBC.

A 91 éves Michael és felesége, a 88 éves Gillian England három hétig voltak az intézményben. A kórházi személyzet szerint a férj minden reggel felöltözött, és elsétált a felesége ágyához, Gillian pedig mindig lelkesen várta őt, majd együtt fogyasztották el a teájukat.

Michael és Gillian 61 éve házasok. Egyik fiuk, Russell elmondta, attól tartott, hogy nem láthatja majd újra mindkét szülőjét, mert az édesapja egy ponton nagyon beteg volt.

Michael azt mondta, azért szeretne mihamarabb meggyógyulni, hogy vigyázhasson a feleségére: "Mindenekelőtt szeretnék ott lenni Gillian számára" - fogalmazott. A házaspár otthon folytatja a felépülést, alig várják, hogy újra lássák három fiukat és családjukat.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?