A koronavírusnál is halálosabb új betegség jelent meg, figyelmeztet Kína
Élet+Stílus hvg.hu 2020. július. 10. 18:26

A koronavírusnál is halálosabb új betegség jelent meg, figyelmeztet Kína

1700-nál is többen haltak meg az új kórban Kazahsztánban, köztük kínai állampolgárok.

Koronavírus-világjárvány

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Kazahsztánban egy eddig ismeretlen, tüdőgyulladást okozó betegség jelent meg – írja Kína figyelmeztetése alapján a CNN.  A kazahsztáni egészségügyi minisztérium vizsgálódik, de eddig nem tudták meghatározni a kór eredetét és jellemzőit.

Az ismeretlen eredetű, tüdőgyulladással kapcsolatos megbetegedések száma június közepén nőtt meg, egyes városokban több száz esetet regisztráltak. Atyrau, Aktobe és Simkent környékén az utóbbi napokban 500 új esetet azonosítottak, közülük 30-an kritikus állapotban vannak. Naponta átlagban 200 embert kezelnek kórházban az új betegség miatt.

A kór 1772 ember életét követelte idén, csak júniusban 628-an haltak meg. Az elhunytak között kínai állampolgárok is vannak.

A tárca közlése szerint, a betegség jóval halálosabb a koronavírusnál, de azt tagadták, hogy egy új járványról lenne szó.

Koronavírus-világjárvány
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!