José Andrés alapítványának, a World Central Kitchennek a stábja főzött a Jokohama kikötőjében veszteglő Diamond Princess utasaira.
A Diamond Princess nevű hajót a japán partok mellett helyezték kéthetes karantén alá, miután kiderült, hogy az utasai között volt koronavírus-fertőzött. A február 5. óta a tengeren veszteglő brit–amerikai hajót múlt héten már elhagyhatták az egészséges utasok. De a World Central Kitchen személyzetére újabb többhetes karantén vár.
José Andrés sztárséf alapítványa szervezte meg ugyanis, hogy napi három fogást elkészítsenek a több ezer szerencsétlenül járt, várakozó utasnak. A személyzet végigdolgozta a karantént, ellátták a vendégeket. Így ők voltak a leginkább kitéve a fertőzésnek. Az alapítvány munkatársainak sikerült a hajó konyhai személyzetét tehermentesíteni, és az utasokat friss, meleg étellel ellátni. A kabinjukba zárkózott utasoknak az ajtajuk elé helyezték el az ételeket.
Scenes from Japan ������: WCK’s Chef Matt chops fresh ginger with our Tokyo kitchen team; @chefjasoncollis doing inventory; Zomi @nozofro talks to the #DiamondPrincess crew by phone at the port; @SamBloch1 mans the forklift in front of our refrigerated trucks. pic.twitter.com/BJv9hYtVMu
— World Central Kitchen (@WCKitchen) February 23, 2020
A World Central Kitchen igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni ott, ahol krízis van a világban. Ehhez Andrés ismertségét és kapcsolatrendszerét használják fel. Az alapítvány eddig természeti katasztrófák, migrációs krízisek helyszínein szállt be a segítségnyújtásba. Ők segítettek ősszel a Dorian hurrikán áldozatain is. José Andrést 2019-ben Nobel-békedíjra is jelölték.
Good morning from Japan! ������������ WCK’s Zomi @nozofro reports in from inside one of our oven trailers at Yokohama port, as we prepare lunch for the remaining quarantined crew on the #DiamondPrincess ������ pic.twitter.com/gMLve3aP7M
— World Central Kitchen (@WCKitchen) February 24, 2020
José Andrés csapatának a Diamond Princess nevű úszó szállodán több mint kétezer utas élelmezését kellett megoldania. Az élelmezésről a hajó a szinte éjjel-nappal, reggel fél hattól este tízig nyitva lévő büféétterme gondoskodik. A Diamond Princessen működik a híres Los Angeles-i séf, Curtis Stone egyetlen hajós étterme, Norman Love csokibárja is, de van itt elegáns, ültetett étterem a kapitányi vacsorákhoz, szusi- és olasz étterem, pizzéria, chef’s table, steakhouse, grillbüfé, snackbár, cukrászda is.
Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: