Élet+Stílus hvg.hu 2018. május. 10. 09:27

Étlapon az ELEVEN tavasz

25 helyszín, 100 program ezen a héten péntektől vasárnapig a Bartók Béla Boulevard-on, azaz az ELEVEN Tavasz fesztiválon, amelynek immár saját étlapja is van.

"Évről évre egyre izgalmasabb programokkal töltjük meg tavasszal és ősszel is a Bartók Béla Boulevard-t. Szeretnénk, ha ez a pezsgés átragadna az év többi napjára is, hiszen korábban is gazdag kulturális élet jellemezte ezt a helyet" – nyilatkozta Faur Zsófi, az ELEVEN Tavaszt szervező Kulturális Tizenegy Egyesület vezetője. Hozzátette, egyre több lokálpatrióta civil és vállalkozó érzi úgy, hogy közösen tegyen e városrész jobbá tételéért. Akár csak úgy, hogy például gondozásba vesz egy utcai virágágyást.  "A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákban bővelkedő utcából. Ugyanakkor egyedi, egészséges és streetfood ételeket is lehet kóstolni a hétvégén a Bartókon. Az étlapon például szöcskéből készült desszert is szerepel, amit a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet megkóstolni sok más finomság mellett."

Az ELEVEN Tavasz teljes programja itt található.

Facebook

S most nézzük azt a bizonyos étlapot.

Borkóstoló: 3 borhoz 3 íz – csatnik a Kanálka Manufaktúrától (Bor és Kézműves üzlet, galéria)

Előételek: szendvicsek csírákkal, vega felvágottal paleo buciban (Café Creme Gottier)

Leves: kókusztejes zellerleves szójabonbonnal (Hadik)

Főételek: Grillezett vadlazacsteak quinoával és zöldspárgával, cukkini lepény laktózmentes tejföllel, rakott padlizsán (Gottier)
Härkisszel, azaz zúzott vegán babbal készült taco, amit vegánok és húsevők egyaránt szívesen fogyasztanak Finnországban (TASTE Finland pop up restaurant)

Saláta: bulgursaláta (Gross Arnold Galéria és kávézó)

Desszertek: sós karamellbonbon Cayenne borssal (Chocofactor), mézes-szójás panna cotta chiamaggal /Veg sn/ (Hadik)

Vegán különlegesség: mandulatejes árpagyöngysüti erdeigyümölcs-szósszal, chiapuding friss gyümölcsökkel (Gross Arnold); paleo tofus ribizlitorta, vegán Bounty-torta (Gottier)

A finn nagykövetségről szöcskéből(!) készült édesség is érkezik, de lesz vegán meglepetés is. (TASTE Finland)

Italok: mangóshake kókuszjoghurttal (Gottier), gyömbéres-citromos Bubble Macha tea (Gottier)

A finn nagykövetség séfje, Niko Tahti északi bogyós gyümölcsökből készít limonádét (TASTE FINLAND)

Streetfood: Hadik-Dog (grillezett püspöki kolbász, cheddar sajt, házi BBQ-szósz, pirított hagyma, választható jalapeno paprika, barna bagettben, sült burgonyával); „Pulled Pork” szendvics (ötmagos kenyér, sült burgonyával); Bacon Burger (16dkg marhahúspogácsa, joppie szósz, cheddar sajt, bacon, sült burgonyával)

Élet+Stílus Galicza Dorina 2024. december. 28. 20:00

Elillant történelem és babonamentes tűzvédelem – megnéztük a felújított Notre Dame-ot

Párizs székesegyháza fényesebben ragyog, mint valaha, de az évszázadok alatt felhalmozódott kosszal együtt mintha a történelmét is lemosták volna róla. Bár a felújítás még nem ért véget, ha a belső tér már nem változik, akkor az évtizedek múlva sebtében idelátogató turista azt se fogja tudni, mi történt az elmúlt öt évben a templom körül.