Élet+Stílus hvg.hu 2018. március. 12. 18:41

Csillagos szendvics a benzinkúton

Hát, ilyen is van: töltőállomások gasztronagykövete. Méghozzá egy Michelin-csillagos étterem konyhájáról.

A Costes séfje, Palágyi Eszter gasztronagykövetként bővíti az OMV-shopok kínálatát. 2018-ban negyedévente jelentkezik egy-egy kollekcióval, most elsőként négyféle szendviccsel, amelyeket március eleje óta magukhoz vehetnek az éhes autósok.

A prémium szendvicsek a hazai ízlésvilághoz igazított alapanyagokkal készülnek. A marhaoldalas-burger a klasszikus hamburger változata, csalamádéval, füstölt szilvalekvárral, pulled, vagyis szálára szedett marhaoldalassal, chilis sajttal és hagymachipsszel. A grillkolbászos nosztalgia kifli sós-köményes péksüteményben sült kolbász majonézes burgonyasalátával és besameles tormakrémmel. A harmadik fonott kalács kacsamájpatéval, savanyított lilakáposztával, zöldalma chutney-val és vörösmustárcsírával. S az igazi magyaros durranás: csirkepaprikás pogácsa paprikalekvárral, fűszeres grillcsirkével és grillezett újhagymával.

OMV

„Mindig nagy kihívás a legmagasabb szintű gasztronómia ötvözése olyan – persze csak látszólag – mindennapi ételekkel, mint amilyen a szendvics” – mondta Palágyi Eszter. „Emellett természetesen olyan technológiát kell alkalmaznunk, amely egy töltőállomáson is rendelkezésre áll, annak érdekében, hogy útközben is fogyasztható, gyorsan elkészülő, ugyanakkor egészséges, tápláló és ízletes ételeket hozzunk létre” – tette hozzá.

Hogy ezt miként hozzák létre az ország 64 illetékes töltőállomásán, annak ki-ki guruljon maga utána, mi is elég kíváncsiak vagyunk.

hvg360 Nemes Nikolett 2024. november. 29. 12:00

„Ezeket nyilvános kivégzésnek neveztük egymás között” – így kergeti felmondásba a dolgozókat egy toxikus munkahely Magyarországon

Hogyan működik, mi mindent tesz egy bántalmazó felettes, és mit okoz ezzel a beosztottjainak? Miért volna fontos külön kezelni a vezetői és a szakmai kompetenciákat, és miként lehet maga a rendszer is bántalmazó, amelyben a szereplők töltik a mindennapjaikat? Edinger Katalin nyolc évig dolgozott egy kiadónál, ahonnan beszámolója szerint azért távozott – többedmagával együtt –, mert a főnöke súlyosan toxikus légkört teremtett. Erről is beszélgettünk vele.