Tágítsuk kicsit gasztronómiai látókörünket.
A tokiói Ramen Nagi étterem nagyjából négy óra alatt száz adag bogaras tésztát adott el. Egész pontosan egy ritkaságnak számító ramen ételt rántott kukacokkal és tücskökkel. A vendégek szerint a sütés kifejezetten jót tett a kukacoknak, mert így nagyon ropogósak lettek. Volt, akik rántott rákhoz hasonlította az ínyencséget.
Az étterem 22 éves tulajdonosa, Sinohara Jutaa a rovarevés nagy rajongója, rendszeresen szervez olyan estéket, amikor különböző bogarakat és férgeket szolgálnak fel, viszonylag hagyományos tálalásban: csokoládéban, süteményekben, koktélokban. Sinohara gyerekként kezdett bogarakat enni, felnőttként viszont már népszerűsíteni is szeretni ezt az alternatív gasztronómiát.
A rovarevés természetesen nem ördögtől való, ilyen állatokat több országban is fogyasztanak a magas proteintartalom miatt.