Élet+Stílus hvg.hu 2017. április. 10. 13:00

A bogaras tészta a legújabb őrület Japánban

Tágítsuk kicsit gasztronómiai látókörünket.

A tokiói Ramen Nagi étterem nagyjából négy óra alatt száz adag bogaras tésztát adott el. Egész pontosan egy ritkaságnak számító ramen ételt rántott kukacokkal és tücskökkel. A vendégek szerint a sütés kifejezetten jót tett a kukacoknak, mert így nagyon ropogósak lettek. Volt, akik rántott rákhoz hasonlította az ínyencséget.

Az étterem 22 éves tulajdonosa, Sinohara Jutaa a rovarevés nagy rajongója, rendszeresen szervez olyan estéket, amikor különböző bogarakat és férgeket szolgálnak fel, viszonylag hagyományos tálalásban: csokoládéban, süteményekben, koktélokban. Sinohara gyerekként kezdett bogarakat enni, felnőttként viszont már népszerűsíteni is szeretni ezt az alternatív gasztronómiát.

A rovarevés természetesen nem ördögtől való, ilyen állatokat több országban is fogyasztanak a magas proteintartalom miatt.

hvg360 Mátraházi Zsuzsa 2025. január. 10. 19:30

Sabján Adrienn kajatortacukrász: „Olyasmit nem vállalok el, amit jobb, ha nem látnak a hűtőbe bekukucskáló gyermekeim”

Jól fizető szakmából piaci szempontból a legrosszabbkor váltott, mégis sikerre vitte vállalkozását. Furcsán indult, de a hermelintorta sem fogott ki rajta. Megküzdött „véres” feladattal is, de nemet mondott a szülést ábrázoló tortára. Elárulja, hogy már nem igazán szereti az édességet, de persze mindent megkóstol, amit készít, és a versenytársak termékeit is elemeznie kell. HVG-portré.