Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#öko

Zhvg Dobos Emese

Kőbe van vésve, hogy a menza csak egészségtelen lehet?

A hazai közétkeztetés igen kevés pénzből gazdálkodik, ám a szakértők szerint ennek nem kellene megakadályoznia azt, hogy egészségesebb, akár bioélelmiszereket használjanak fel az ételek elkészítésénél. Ehhez elsősorban a beszerzési módokon kellene változtatni, de jó lenne átalakítani a fogyasztók ízlését is.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő októberi lapszáma

Művészet az erdőért – fák a stadionban / A magányos könyvkötő villája – a Collezione Cerruti Torinóban / Egy nyugati keleten – harminc éves a Knoll Galéria / Üzemszerű működés – szürrealisták a Nemzeti Galériában / Emlékezzünk a jövőre! – átélésalapú múzeumok Lengyelországban / Egy vásár lassú halála – La Biennale Paris, 2019

Gasztro V.T.

Ökogasztro és a slammerek

„Nem savanyú a citrom drágám, csak rosszul eszed” – üzeni a slam poetry néven egyre népszerűbb szabad költői versenyek üdvöskéje a pesti galériások utcájából. Egy olyan, nemrégiben nyílt helyről, ahol sajátos együttállással lepik meg a nagyérdeműt: a 21. századi kortárs líra és a fenntartható gasztronómia találkozik a bisztrópultnál.

Instant tudomány hvg.hu

Teszt: El sem hinné, mik derültek ki az öko tisztítószerekről

13 "ökonak" nevezett tisztítószert tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete abból a szempontból, hogy valójában mennyire tekinthető zöldnek az összetételük. A teszten több termék is elbukott, némelyik tartalmazott irritatív vagy allergén anyagokat is, nem igazán tüntették fel az összetevőket és volt olyan is, amely nem is rendelkezett független öko minősítéssel.

Plázs hvg.hu

Kincs az, ami másnak szemét

Öko és dizájn - ez a két szó jellemzi a Gondold új-ra! kampányt, amelynek megnyitóján egy különleges divatshow-n profi modellek és hírességek bújtak recycling ruhákba.