Romániába is betört az élelmiszerbotrány
Románia is vizsgálja a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét
Románia is vizsgálja a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét
Két kiugrott újságíró meg egy mérnök saját étkezési korlátaira alapozva indított nem mindennapi kekszgyártó vállalkozást. A nem csak érzékenységgel küzdők számára készült gasztroszociális „fast food” alig több mint két év alatt az európai piacok után Ázsiában is bemutatkozott.
El kell távolítani a szlovák élelmiszerboltokból azokat a táblákat, amelyek azt jelzik, hogy egy-egy üzlet milyen arányban forgalmaz szlovák élelmiszereket, mert az unió szerint a rendelkezés diszkriminatív más uniós tagországok termékeivel szemben.
Az élelmiszerboltok lehetnek az online kereskedelem legújabb áldozatai, miután egyes várakozások szerint egyre többen fognak online hozzájutni a napi betevőhöz, így a tönk szélére juttatva számos kisboltot.
Országosan hiányszakma lett a kiskereskedelemben a hentes, a pék vagy a cukrász és pénztáros is.
Idén még nem szabadultak el a csokinyusziárak, a következő húsvétkor azonban már lehet, hogy sokan kevesebbet vagy kisebbeket tudnak csak vásárolni. Az elmúlt két évben ugyanis másfélszeresére ugrott a kakaó ára és ez előbb-utóbb begyűrűzik a feldolgozott termékek áraiba is.
Nemcsak a cigi, a tejföl, a liszt most már a kávé is egyre rosszabb üzlet, amennyiben az eddig megszokott negyedkilós csomag már csak 225 grammot nyom.