Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#szöllősi_réka

Zhvg Gonda Gréta

Szabadtéri vágóhídon tomboló barbároknak nevezik őket, pedig csak egy évszázados hagyományt követnek

Januárban ismét tízezreket indított el a vegánná válás útján a Veganuár. A bálna íze című dokumentumfilm is társadalmi vitát indít arról, valóban szükségünk van-e rá, hogy annyi húst együnk. Mennyire van létjogosultsága a 21. században az egykor a túlélést, és a közösség egész évnyi élelmét biztosító öldöklésnek és miben különbözik a bálnavadászat egy vágóhídtól? És vajon, ha tudnánk, hogyan kerül az étel a boltok polcaira, könnyebb lenne változtatni a szokásainkon? A film rendezőjével és szakértőkkel beszélgettünk.

Gazdaság Gyükeri Mercédesz

Pénz beszél a drágulásról: Véget érhet az a korszak, amikor az élelmiszer bőségben áll rendelkezésre

Évtizedek óta nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, és az elmúlt hónapokban egy másik, rég látott jelenséggel is találkozhattunk: az élelmiszerhiánnyal. Pillanatnyi zavarról van szó, vagy bealkonyult a fogyasztói társadalomnak? A hvg.hu gazdasági podcastjében Szöllösi Rékával és Fórián Zoltánnal beszélgettünk.

Zhvg Dobos Emese

Nyers, fagyasztott vagy konzerv: eloszlatjuk a tévhiteket arról, melyik táplálóbb

A koronavírus-járvány alatt annál jobban csökkenthetjük a fertőzés veszélyét, minél kevesebbszer megyünk bevásárolni és az előre csomagolt termékek is biztonságosabbak. A hazai köztudatban még tartja magát, hogy tartózkodunk a konzervektől és a fagyasztott élelmiszerektől, mert azt hisszük, jóval kisebb a tápértékük. Sokan, még a tudatosan táplálkozók közül sem tudják, hogy számos zöldség esetében sokkal jobban járunk a főttel és a fagyasztottal, mintha „frissen”, nyersen fogyasztanánk.