Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#statisztika

hvg360 HVG

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Ha a járvány első hulláma idején még lehetett is afféléket hallani, hogy a koronavírus olyan, mint az influenza, ma már tudjuk: ez csak annyiban igaz, hogy mindkettő elsősorban az idősek körében szedi az áldozatait. Az összehasonlítást ugyanakkor megnehezíti, hogy hivatalos magyar adatok legfeljebb az „influenzaszerű” megbetegedésekről vannak.

hvg360 HVG

30 év múlva 3 millióval kevesebb magyar lehet a Kárpát-medencében

A jelenlegi 12 millióról körülbelül 9 millió főre csökken a Kárpát-medencei magyarság száma a következő harminc évben. Péti Márton, Pakot Levente, Megyesi Zoltán és Szabó Balázs A Kárpát-medencei magyarság népesség-előreszámítása, 2011–2051 című tanulmánya négy forgatókönyvet ismertet.

Gazdaság hvg.hu

És akkor a bukást is eladta sikerként a kormány

Kiderült, mennyivel vetette vissza a magyar gazdaságot a koronavírus-járvány, az is, mire kell készülniük a vállalkozóknak és ügyfeleiknek a következő időszakban. Még mindig dúl a vakcinaháború, amelyben az oroszok sem annyira állnak nyerésre, mint amennyire mutatni igyekeznek. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gazdaság Kovács Gábor

Ahogy Orbán Viktor kristálygömbjéből kileste: több mint 5 százalékkal töppedt össze 2020-ban a magyar gazdaság

A magyar gazdaság a statisztikai hivatal első, a koronavírus miatt a szokásosnál megbízhatatlanabb becslése szerint 5,1 százalékos visszaesést szenvedett el 2020 egészét tekintve. Az év végén, a negyedik negyedévben ugyan az előző negyedévhez képest 1,1 százalékkal nőtt a GDP, de még így is 4,3 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban.