Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#narancslé

Gazdaság Tiszai Balázs

Összeomló termelés, elszálló árak – búcsút mondhatunk a 100 százalékos narancslének

Évek óta pusztulnak az ültetvények a világ két legnagyobb narancsexportőr országában, de az idei krízis lehet az eddigi legnagyobb. Magyarországon két év alatt 79 százalékot drágult a narancslé, a fogyasztásunk ezért majdnem felével esett vissza. A szakma kétségbeesetten keresi a kiutat, és fontolgatják: törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy a mandarinlével felütött lé is narancslé lehessen.

Gazdaság hvg.hu

Narancsot facsartatott a Nébih, itt vannak az eredmények

Íz, hőmérséklet, frissesség, vitamin- és cukortartalom, tisztaság – csak néhány a jó narancslé készítéséhez szükséges feltételek közül. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai tíz forgalmas vendéglátóhelyen tesztelték a facsart narancslevet. Egy budapesti cukrászdában itták a legjobbat.