Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kultúra

hvg360 HVG360

Kalandban verhetetlen: 40 éves az Indiana Jones

Steven Spielberg rendező és a forgatókönyvírói és produceri székbe átülő George Lucas negyven évvel ezelőtt arra vállalkoztak, hogy elkészítsék az abszolút kalandfilmet. A végeredmény több mint félmilliárd dollár bevétel és a filmtörténelem egyik legrégebben futó és legkedveltebb filmsorozata lett.

Élet+Stílus hvg.hu

Foci helyett: Kerüljünk közel a tudattalanunkhoz

Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van élet és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Most épp olyan sok kreativitással, amit talán elképzelni sem merünk, mégpedig a zseniális John Cleese jóvoltából.

hvg360 Mátraházi Zsuzsa

Ripp Zoltán politológus-író: A zsarnokok nem nevelnek ki utódokat

Szabad-e gyilkosság árán megdönteni egy nevenincs ország despotikus rendszerét? Ezt a morális dilemmát veti fel a szerző A zsarnok halála című új regényében. Hasonló erkölcsi kérdésnek látja azt is, hogy a jogállamiság helyreállítható-e a jogállamiságot megkerülő lépésekkel.

Élet+Stílus hvg.hu

Foci helyett: Kordbársony és art-fart pop

Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van élet és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Most épp sok jó koncertet. Talán túl sokat is.