Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#komlózás

Vállalkozás Varga Szabolcs

Tudja, hogy szüretelik a komlót? Mi elmentünk megnézni

A szüreti mulatsághoz a bort kapcsolja a magyar, de van olyan ország, ahol ez nem ilyen egyértelmű. A sör alapanyagának számító komlót is lehet kézzel szedni, még ha a legtöbb ember azt sem igazán tudja, hogy néz ki ez a növény. Mi sem, ezért elmentünk szüretelni Válra, ahol két kisüzemi sörfőzde nevelgeti a sör fűszerének tartott komlót.

Gasztro K.G.

A sör fűszere - komló

Azt nem gondoljuk, hogy a nyári sörözések közepette komlózásról és malátázásról cserélnek eszmét a szomjasok. De talán nem árt tudni, hogy tulajdonképpen mi is kell ahhoz, hogy a habzó ital a palackokba, poharakba kerüljön.

Gasztro K.G.

Házi sörpraktikák – kézikönyv habozóknak

Miközben Magyarországon is egyre többen állnak neki otthon sört főzni, magyar nyelven könyv idáig csak 2000-ben jelent meg a témában, és antikvár példányai se igen lelhetők fel. Így a vállalkozó szellemű házi főzők információkat és szakmai leírásokat úgyszólván kizárólag az internetről szerezhettek, jellemzően angol vagy német nyelven. Most már nem kell habozniuk, hogyan készüljön az otthoni habos sörital. Itt az új kézikönyv.