Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kacsacomb

Gasztro hvg.hu

Karácsonyra valami újat - recept

A karácsonyi ünnepi menüknek megvannak a tradicionális fogásai. Leginkább a halászlé, a töltöttkáposzta, a bejgli, vagy a pulykasült, a rántott hal, a zserbó. Ám nem szentségtörés, ha kipróbálunk valami újat. Ki tudja, hátha éppen hagyományt teremtünk.

Gasztro Sz. J.

„Nem erőltetem a molekuláris gasztronómiát” - interjú Lőrincz György séffel

Ausztriából jött haza, hogy újra megnyithasson a Babel étterem, azt vallja, hogy mindig legyen a tányérban valami, ami játékos és figyelemfelkeltő. Konyhája maszkulin, francia és magyar alapokon nyugszik, gyűjti a régi szakácskönyveket, hisz a hagyományokban. Lőrincz Györggyel, a Babel étterem séfjével Tokajban, a Dobogó Pincészetnél tett látogatásunkkor beszélgettünk, ahol vendégséfként Zwack Izabella boraihoz készített családias, rusztikus ebédet a vendégeknek. Egy receptet is megosztott velünk.