Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#fruktóz

Élet+Stílus Sándor Anna

Akkor most soha többé nem ehetek gyümölcsöt?

Tipikus gyerekbetegségből vált egyre több felnőttet érintő problémává a fruktózfelszívódási zavar, amelynek lényege, hogy a szervezetünk nem tudja feldolgozni a gyümölcscukrot. A kellemetlen tünetek hátterében a megváltozott étkezési szokásaink és az átalakuló élelmiszeripar áll. A jó hír: ez a zavar visszafordítható.

Plázs Medipress

Mennyire káros a cukor?

Néhány héttel ezelőtt Gary Taubes tudományos újságíró, a Why We Get Fat (Miért hízunk el?) című könyv szerzője a New York Times magazinban megjelentetett cikkében azt a kérdést vette górcső alá, hogy a cukor és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup lehet-e az oka az olyan krónikus betegségeknek, mint a szívbetegség, a magas vérnyomás és a rák.