Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#friss

Gazdaság hvg.hu

Narancsot facsartatott a Nébih, itt vannak az eredmények

Íz, hőmérséklet, frissesség, vitamin- és cukortartalom, tisztaság – csak néhány a jó narancslé készítéséhez szükséges feltételek közül. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai tíz forgalmas vendéglátóhelyen tesztelték a facsart narancslevet. Egy budapesti cukrászdában itták a legjobbat.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes póréhagymás fogások - recept

Igaz, hogy a májusi eső aranyat ér, de a szürkeségtől elfog minket az urbánus lelki fájdalom. Kell valami friss, ropogós, valami harsány, markáns és mégis behízelgő – a tányéron. Úgy tűnik, az újhagyma, de még inkább kicsit vaskosabb, termetesebb rokona, a póréhagyma tökéletes erre a célra.

Gasztro T.S.

Receptek rászorulóknak

A legkiválóbb katalán szakácsok álltak össze, hogy közösen megjelentessenek egy új recepttárat. Még hozzá olyanoknak szánva, akik aligha fordulnak meg valaha is az éttermeikben.

Vállalkozás hvg.hu

Itt az örökké friss sör

Ha valaki nem tudja meginni üveg sörét, akkor sincs probléma, egy ötletes megoldással a felbontott sör még jó sokáig meg tudja őrizni frissességét.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes gyors, hűsítő levesek – recept

A sok forró nyári nap után hiába esik a hőmérő higanyszála akár tíz fokot is, az még nekünk nem elég. Nemcsak a nehezebb fogásokat nem kívánjuk, de ha csak lehet, kímélni szeretnénk magunkat attól is, hogy órákat álljunk a meleg tűzhely mellett. A hideg levesek igazi megoldást és felfrissülést kínálnak, pillanatok alatt elkészülnek, és a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből igazi ízorgiában tobzódhatunk.

Világ

Kiszorító hadművelet: magyarok és tálibok

Jelentősen erősödtek a tálibok a magyar katonák állomáshelyéül is szolgáló afganisztáni Baglan tartományban – írja az e heti HVG cikkének pakisztáni szerzője helyi források alapján.