Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#dió

Élet+Stílus S.A.

Varázsoltunk minden karácsonykor, ahogy sok generáció előttünk

A karácsonyi vacsorát a kereszténység előtti és abban újjászülető szokások határozzák meg. A néphit szerint a karácsony misztériuma kiterjed a hétköznapi tárgyakra, ételeinkre is, így vált mágikus erejűvé az ünnepi asztal. De mi köze az almának a termékenységhez és a máknak a halálhoz?

Itthon MTI

A diót támadja az újabb invazív rovarfaj

A diótermesztők az átlagos termés felét sem tudták betakarítani az idén, a rossz terméshozamért elsősorban a késő tavaszi fagyok a felelősek, de emellett egy rovarfaj is károsította a megmaradt termést – közölte a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.

Vállalkozás Molnár Csaba

Piacvezető biznisz épült 100 dollárból Pátyon

Megváltás lehet egyeseknek, hogy lehet kapni héj nélküli tökmagot és szotyit, így rágcsálhatnak is, mégsem kell előbb vért izzadva, körmöket törve, foggal pattintva elővarázsolni a csemegéjüket. De hogyan is készül a héj nélküli tökmag és szotyi? Egyszerű technológiai kérdésnek tűnt az egész, de a választól leesett az állunk. Aztán azt is megtudtuk, hogyan lehet 100 dollárból piacvezető bizniszt építeni, meg azt is, hogy az amerikai mogyoró tényleg amerikai, de máshogy, mint gondolnánk. Sőt, az is kiderült, hogy az európai diópiacon extrém kínálattal tud megjelenni egy pátyi "sósmogyoró-gyár", amelynek a pisztáciát és a fenyőmagot is köszönhetjük.