Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

# civil_szervezetek

Itthon hvg.hu

Jogállamiság jelentés: Saját elemzésben bizonygatja igazát a kormány

Az Igazságügyi Minisztérium szerint őket teljesen kihagyták az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elkészítéséből, ezért 30 oldalas elemzésben bizonygatják a kormány igazát. Közösen méltatta viszont a dokumentumot nyolc civil szervezet – bár ők is hozzáfűztek ahhoz egy több mint 50 oldalas árnyékjelentést.

Élet+Stílus hvg.hu

Bajba kerülhetnek a segíteni próbálók: jön a civilcsőd?

A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Bátor Tábor tavaszi és nyári turnusai, a súlyos betegséggel küzdő gyerekek és családjaik kezét azonban nem akarják elengedni a munkatársak. Rövid időn belül digitális tábort fejlesztettek, amelyben komoly lehetőséget látnak a jövőre nézve is, azonban úgy számolnak, a költségvetésük idén felére eshet vissza. De nem csak ők vannak gondban, egy felmérés szerint a nonprofitok kétharmada rövid időn belül nem fog tudni fizetést adni a munkavállalói jelentős részének.

hvg360 HVG360

L. Ritók Nóra a Home office-ban: "Most fog minden a nyakunkba borulni"

Plasztikus képet fest a legelesettebbek helyzetéről és a krízissel kapcsolatos problémáiról a szegény családokat segítő Igazgyöngy Alapítvány vezetője. A Prima Primissima díjas pedagógus végzetes problémának látja, hogy széles réteg nem tud a valós és az álhírek között különbséget tenni, s az agresszió felkorbácsolásától is tart.

Élet+Stílus hvg.hu

„Bízzanak bennem és legyenek a szövetségeseink” – itt van Varga Judit teljes levele a nőjogi civilekhez

Női érdekvédő szervezetek, nőjogi aktivisták, valamint színészek és énekesek léptek fel azon a nőnapi jótékonysági rendezvényen, amelyet a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak visszaszorítása érdekében rendeztek meg. Az este csúcspontja azonban nem egy jól sikerült fellépés volt, hanem egy meglepő helyről érkezett levél. Az igazságügyi miniszter levele, amelyet most változtatások nélkül közlünk.