Adj nevet a bornak!
Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy bormédium fogott össze, hogy közös kezdeményezésükkel felhívják a figyelmet a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára, a kékfrankosra.
Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy bormédium fogott össze, hogy közös kezdeményezésükkel felhívják a figyelmet a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára, a kékfrankosra.
Tudta, hogy Budapesten több mint húsz borbár van? Illetve pontosan annyi, amennyi borvidék az országban. Az utóbbiak most mind felköltöztek a flaszterra. Budapesti Borbár Túra – a leggyorsabbak már koccinthatnak ezekben az órákban.
Grüner Veltriner, Riesling, Muscateller, Zierfandler, Zweigelt - nem kell különösebben pallérozott borkedvelőnek lenni ahhoz, hogy ne tudnánk azonnal, a bécsi út túloldalán járunk. Újabban azonban Budapest határait sem kell elhagynunk, hogy barangolhassunk az osztrák borvidékeken.
Erős külföldi terjeszkedést tervez az itthon pillanatok alatt a legmenőbbek közé avanzsált borbár hálózat, a DiVino.
Borkocsmát akar nyitni Gérard Depardieu Budapesten. A sztárnak már Kanadában, Oroszországban és Franciaországban is vannak éttermei, de Budapesten is akar egyet.
Ha Rómában élsz, élj rómaiul – tartja a mondás, és ez azt is jelenti, hogyha bárhol megfordulunk a világban, együk-igyuk azt, amit a helybeliek, ismerkedjünk meg borkultúrájukkal, gasztronómiájukkal. Pláne, ha szomszédolunk.
Három a magyar igazság, harmadszorra hívjuk fel a figyelmet a most harmadik alkalommal sorra kerülő Furmint Februárra. Ráadás majd a jövő heti nagy furmintkóstoló után. Az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok, esetenként kedvezmények a fogyasztókat a furmint jegyében.
Nemrég nyílt egy igazán különleges hely Budapesten. Még nem nagyon volt hasonló sem idehaza. Ahogy az ember belép, szinte olyan mintha nem is Magyarországon lenne. Trendi, dizájnos, mégsem tolakodó, letisztult formák, nyersbeton, fekete csövek a plafonon, egyszerű mégis látványos gömblámpák, és persze nem utolsósorban a megvilágított polcokon peckesen sorakozó borok látványa fogadja a betérőt. A pult mögött van egy tábla, amire az éppen aktuális kínálatot írják fel. Merthogy itt minden nap 60 féle borból lehet kóstolni.