Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Magyar_Élelmiszerbank_Egyesület

Zhvg Gonda Gréta

Vizet is spórolhatunk azzal, ha nem pazaroljuk az ételt

Miközben az édesvízkészleteink egyre csökkennek, a vízfelhasználás megállíthatatlanul nő. Pedig amikor kidobunk egy ételt, akkor az előállításához felhasznált vizet is elvesztegetjük és a gazdák munkája is értelmét veszti – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke az Élelmezési világnap alkalmából tartott sajtóeseményen.

Gazdaság Dobos Emese

Évente ötvenezer forintnyi élelmiszert dobunk ki a kukába

Rengeteg élelmiszer kerül a szemétbe, és a hulladék több mint feléért a háztartások felelősek. Mindez nemcsak gazdaságnak jelent számottevő kiesést, de a klímaváltozást is befolyásolja, hiszen a maradékok megsemmisítése környezetszennyező és költséges, a készétel-adományozás pedig a gyakorlatban komoly nehézségekbe ütközik.

Gazdaság MTI

Majdnem kétmillió tonnna élelmiszer landol a kukában évente

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszert dobnak ki, amelyből mindössze 2000 tonna kerül ismét élelmiszerként a rászorulók asztalára. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon arra a kérdésre, hogy tud-e kétnaponta húst vagy a húsnak megfelelő fehérjét tartalmazó vegetáriánus élelmiszert vásárolni, a megkérdezettek 35 százaléka válaszolt nemmel.

Itthon hvg.hu

Ezt ne felejtse el, ha Tescóba, Auchanba és Pennybe megy

Idén ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszer-adományait.