Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

# Francis_Fukuyama

Világ Serdült Viktória

Fukuyama: A járványhelyzet végül még erősítheti is a demokráciát

A koronavírus okozta globális világválság megerősítette az antidemokratikus folyamatokat, hosszú távon azonban erősebb demokráciához és jogállamisághoz is vezethet – mondta az Egyensúly Intézet online konferenciáján Francis Fukuyama amerikai filozófus. Stumpf István volt alkotmánybíró szerint pedig a politikusoknak akár néhány éven belül eddig nem tapasztalt társadalmi konfliktusokkal kell majd szembenézniük.

Világ T. R.

Fukuyama: Orbánnak komoly problémái vannak

Az egyik leghíresebb filozófus és politikai gondolkodó tanácstalanul áll a jövő előtt. „Bárcsak tudnám, mit hoznak a következő évek.” Optimista, mert nem látja alternatíváját a liberalizmusnak, Orbánnak pedig komoly problémái vannak az illiberális demokráciájával.

Itthon T. R.

Fukuyama végre egyetértett Orbánnal

A világ legismertebb és legelismertebb élő filozófusa eddig szinte csak kritizálta Orbán Viktort és kormányát, de most valamiben egyetértett vele. De azért kritizálta is az illiberális demokráciát.

Itthon hvg.hu

Fukuyama jósolt egy jó rosszat, és Orbánt sem feledte

Donald Trump meglepő választási győzelme nemcsak az USA-ban jelent vízválasztót, hanem az egész világpolitikában – írja a Financial Times című brit napilapban az ismert amerikai politológus, Francis Fukuyama. Szerinte a populista nacionalizmus veszélyes korszakába léphet a világ.