Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Burundi

Világ MTI

Óriási balhé lett Burundiban az államfő képének összefirkálásából

Őrizetbe vett a burundi rendőrség öt diákot, mert elcsúfították Pierre Nkurunziza államfő képét egy tankönyvükben. A diákok társai emiatti tiltakozásul utcai tüntetést rendeztek pénteken, erre rendőrök rájuk lőttek, és megsebesítettek egyet közülük, valamint egy taxisofőrt is – közölték diákok és helyiek.

Világ MTI

Ezrek léptek meg Burundiból a határzár előtt

Körülbelül tízezer ember menekült el Burundiból a hétvégén, mielőtt a hatóságok lezárták volna a kelet-afrikai ország határait – közölte kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.

Világ MTI

Veszélybe került az EU-képviselet irodája Burundiban

Tűz alá került kedden az Európai Unió képviseletének irodája a burundi fővárosban, Bujumburában, ahol a rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására. Az EU egyik helyi illetékese követelte, hogy a kelet-afrikai ország kormánya biztosítson magasabb fokú védelmet a missziónak.

Világ MTI

Megbukott a puccs, hazatért a burundi elnök

Hivatalának csütörtök esti közlése szerint visszatért Burundiba az ország államfője, Pierre Nkurunziza, akinek hatalmát a hadsereg egy csoportja meg akarta dönteni az előző egy napban. Az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint a puccskísérlet szemmel láthatóan elhalt.