Autó HVG 2024. október. 25. 06:41

Igazi benzingőzös ínyencség a BMW limitált szériás új M2-ese

A vadonatúj BMW M2 Coupé 30 Years Editionből stílusosan mindössze 30 példány készül.

A BMW aktuális kínálatának egyik legizgalmasabb modellje az igen potens 6 hengeres biturbó benzinmotort, kézi váltót és hátsókerék-hajtást felvonultató M2, mely általunk is rendesen meghajtott sportkupé a vállalat mexikói gyárában készül.

BMW M2 M Performance
László Ferenc

A bajor cég 1994-ben vetette meg a lábát Mexikóban, 30 évvel ezelőtt elsőként E36-os sorozatú 3-as BMW-k készültek itt. Ezen évforduló kapcsán most egy vadonatúj limitált széria érkezett a San Luis Potosíben gyártott és a mexikói José Casas által tervezett új M2-esből.

A keresztségben M2 Coupé 30 Years Edition nevet kapott újdonság kizárólag Frozen Portimao Blue (kék) és Frozen Pure Grey (szürke) matt fényezésekkel készül, és alapáron karbonszálas első kagylóüléseket, illetve Alcantara sportkormányt vonultat fel.

BMW M2 Coupé 30 Years Edition
BMW

Bár a normál M2 nyolcfokozatú automata váltóval is kérhető, a mindössze 30 darabos mennyiségben készülő limitált változat összes darabját hatfokozatú kézi váltóval szerelik.

Az M2 Coupé 30 Years Edition mexikói ára 2,15 millió peso (40,5 millió forint).

BMW M2 Coupé 30 Years Edition
BMW
BMW M2 Coupé 30 Years Edition
BMW

A 480 lóerős teljesítményű, 4-4,2 másodperces 0-100-as gyorsulásra képes BMW M2 magyarországi alapára 30 millió forint.

Jól értesült források szerint jövőre érkezhet a még potensebb M2 CS, mely várhatóan 500 lóerőt meghaladó teljesítménnyel, némileg csökkentett tömeggel és automata váltóval áll majd hadrendbe.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.