Autó hvg.hu 2022. december. 31. 07:21

Csehszlovák luxus: fedélzeti telefonos, kék villogós V8-as Tatra vár új gazdára

Abszolút egyedi hangulattal támad ez a 4,4 literes léghűtéses farmotorral szerelt patinás luxusautó.

A Tatra 1974-ben dobta piacra farmotoros hátsókerék-hajtású luxusautóját, a 613-as típust, melyet csak 1996-ban váltott fel az 1999 közepéig gyártott ráncfelvarrt utód, a Tatra 700. És most ez utóbbiból tűnt fel a színen egy éppen új gazdára váró megkímélt példány.

Ráj veteránů

A mellékelt fotókon látható kocsi 1997 decemberében látta meg a napvilágot és azóta mintegy 157 ezer kilométert hagyott maga mögött.

Ráj veteránů

A Csehországban eladásra kínált, többek közt fedélzeti telefonnal és kék villogóval felvértezett kocsiért 4,6 millió cseh koronát, vagyis átszámítva mintegy 76,2 millió forintot kérnek. Viszonyításképp, egy vadonatúj L&K csúcsfelszereltségű Skoda Superb akár már 1,05 millió cseh korona (17,4 millió forint) ellenében hazavezethető.

Ráj veteránů
Ráj veteránů

A magas ár hátterében többek közt az állhat, hogy az autó első használója Josef Lux egykori cseh miniszter volt.

Ráj veteránů
Ráj veteránů

A zöld fényezésű, bézs belsős Tatra 700-ban a típusba szerelt legnagyobb és legerősebb motor található. A 4,4 literes V8-as egység 234 lóerős teljesítménye mellé 380 Nm-es csúcsnyomaték társul.

Ráj veteránů
Ráj veteránů

Az 5,13 méter hosszú és 3,13 méteres tengelytávolságú kocsi 1,8 tonna tömegű.

Ráj veteránů
Ráj veteránů
Ráj veteránů

A Tatra 700-ból mindössze 75 példány készült, ez volt a vállalat utolsó személyautója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.