Autó hvg.hu 2021. április. 07. 14:45

Egymillió dollárt érő klasszikus Porschét találtak egy konténerben

Az 1955-ös Porsche 550 Spyder valószínűleg 35 éven keresztül állt elrejtve.

Az amerikai Old Crow Speed ​​Shop alapvetően régi motorkerékpárok után kutatva értesült egy angol motorkerékpár-gyűjtő haláláról, és ennek kapcsán keresték fel lakóhelyét. Kiderült, hogy a férfi az 1960-as években a Porschékat is gyűjtött, és 1963-ban vásárolt egy 550 Spydert Loretta Turnbulltól, aki ezzel a modellel versenyzett Hawaiin.

A Porsche 550 Spyder különleges státuszát többek közt az adja, hogy ilyen autóban vesztette életét James Dean. A léghűtéses, négyhengeres motorú, pehelykönnyű autó nem különösebben erős 110 lóerejével, de ez is elég volt ahhoz, hogy akár 218 km/h-s tempót is elérjen és számtalan versenyt nyerjen.

Ezt a konkrét modellt az 1980-as években állíthatták le egy konténerben, és soha többé nem vették ki, azonban mostantól a kocsi egy hollandiai Porche Center tulajdonában lesz, és vélhetően ők már nem azért vették, hogy elrejtsék a kíváncsi szemek elől. 

Elég bizarr, de egy közlekedési baleset képeit árverezik el

Kétségkívül nem akármilyen balesetről van szó, hanem arról, amelyben James Dean életét vesztette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.