Autó hvg.hu 2021. január. 13. 09:40

Ezek a típusok most a legnépszerűbb importautók Magyarországon

Vírusjárvánnyal sújtva vagy anélkül, egy dolog fixnek tűnik a használtan behozott autóknál: a német márkák fölénye.

Összesen 130 430 darab használt személyautó érkezett Magyarországra tavaly, ami 16,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi számhoz képest. Nem csak a járvány tavaszi első hulláma nehezítette az üzletet, a január elején még 330 forint környékéről startoló euró-árfolyam április elején 360 forintra ugrott, ahová többször visszatért az év folyamán. 

A Vezess.hu elkészítette az összesítést, mely típusok voltak tavaly a  legnépszerűbb importautók. Számos ponton változott a sorrend akár az elmúlt évhez képest is, de egy állandónak tűnő jellegzetesség maradt: a német modellek fölénye.

A listát áttekintve a Volkswagen Golf végzett az első helyen (4805 forgalomba helyezés), egy esztendővel korábban még csak harmadik volt. A dobogó másik két szereplője változatlan, de elsőről második pozícióba lépett az Opel Astra (4583), míg a harmadikra a Ford Focus (4141). Az első tízben legnagyobb mértékben a BMW 3-as szériájának csökkent az importja, amely most a hatodik helyen zárt. 2016-ban még ez a modell volt Magyarország legnépszerűbb import autója. A Top 20-ban egyébiránt összesen két típusból hoztak be többet, mint tavaly. A Kia Ceedből (+4 százalékkal) ezzel már 7. és a Toyota Yarisból (+7 százalékkal), amely a 16.

A prémium márkák esetében a márkasorrend a használt autóknál éppen fordított az új autókéval szemben: itt az Audi, BMW, Mercedes a dobógón állók sorrendje.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.