Autó hvg.hu 2020. június. 17. 04:21

Búcsút intett az autókiállításoknak a Lamborghini

Pedig sokan miattuk jártak, igaz nem feltétlen vásároltak utána egy Lambót.

Sant'Agata Bolognese székhellyel működő olasz sportkocsigyártó ez idáig az autószalonok egyik legizgalmasabb résztvevője volt. Úgy tűnik ennek vége, a gyártó sem lát igazán sok értelmet olyan rendezvényekre járni, ahol csak a rajongók nézegetik a kocsikat, a vevők nem.

Az információ egyenesen a cég marketing vezetőjétől Katia Bassitól származik, aki az Autocar Indiának nyilatkozott. Mint elmondta kiszállnak az ilyen jellegű kiállításokból és inkább intimebb környezetben mutatják be újdonságaikat, mert az autószalonok már nem illenek a filozófiájukba.

Mindez persze gazdasági döntés is, annak fényében, hogy a Lamborghini valós célcsoportja nem jár autókiállításokra, amelyek egyébiránt jelentős összegekbe kerülnek a cégeknek. A marketingvezető azt elmondta, hogy a Frankfurti Motorshow-n bemutatott Sian volt az utolsó megjelenésük, miközben a márka mintegy 30 évig volt az egyik főszereplője az autókiállításoknak.

A jövőben inkább egyedi helyszíneken tartott bemutatókra és élményvezetésekre teszik át a hangsúlyt egy-egy modell bemutatása kapcsán, ahol a VIP vendégek részvétele lehet igazán csalogató a jövőben vásárlóik számára is.

A hagyományos autókiállítások előnye, hogy az újdonságokat egy helyen lehetett gyorsan áttekinteni az internet elterjedésével lényegében elveszítette jelentőségét. Most pedig a koronavírusjárvány kapcsán törölt még működő szalonok, a genfi, pekingi, New York-i kapcsán az egész ágazatot újra kell gondolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.