Tudta? Ezt jelenti valójában a Tesla logója
Autó hvg.hu 2017. január. 25. 06:41

Tudta? Ezt jelenti valójában a Tesla logója

Az odáig rendben van, hogy a T-betű a cégre utal, de mire is utalnak mindezzel?

A Tesla-rajongókat régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy mit is ábrázolhat valójában a Tesla logója. A "T" betű szinte magától értetődő, hiszen a Tesla nevévől adódik, a formája és a fölötte lévő alakzat viszont nem hagyja nyugodni az embert.

A "T" betű alja azért lehet keskenyebb, mert a kocsi áramvonalas formájára utalnak vele, a felső szimbólum pedig egy védőernyőt ábrázol, amit a világnak nyújtanak a globális felmelegedés elleni harcban. Ilyen és ehhez hasonló teóriák keringenek a neten, most azonban kiderült, mi sem állhatna távolabb az igazságtól.

Az Electrek beszámolója szerint Elon Musktól a Twitteren kérték, árulja el az igazságot, és tegyen pontot a találgatások végére, a Tesla-vezér pedig szíves örömest megtette. Így mint kiderült, a logó valójában az elektromotort ábrázolja. Egész pontosan annak a keresztmetszetét.

Bár a Tesla mérnökei már természetesen már jelentősen átdolgozták a motor felépítését, az alapját még mindig az adja, amit 100 éve Nikola Tesla kitalált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2020. augusztus. 06. 20:00

Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata

Kanye Westnek az elmúlt hetekben felbukkanó furcsa víziói és sértő bejegyzései eleinte egy jól kidolgozott médiakampány elemeinek tűnhettek, de hamar megjelentek azok a rajongók és támogatók, akik arra figyelmeztettek, hogy a rapperen valószínűleg eluralkodott korábban felvállalt bipoláris zavara. Ha ismerjük és értjük a betegség tüneteit, West ámokfutásnak tűnő megnyilvánulásai is egészen más megvilágításba kerülnek. De mit kell tudni és hogyan érdemes beszélni a bipoláris zavarról? Dr. Belső Nóra pszichiátert kérdeztük.