2006. április. 13. 17:33 hvg.hu Utolsó frissítés: 2006. április. 13. 17:34 Autó

Elkészült a kétezredik Lamborghini Murciélago

A 2001-ben bemutatkozott Murciélago a prémium sportautó szegmens egyik legkelendőbb járgánya. Áprilisban már a kétezredik példány is elkészült a Sant’ Agata-i gyár szerelőcsarnokában.

© VW
A V12-es motorral hajtott jármű ezzel az eredménnyel egy új értékesítési mérföldkövet tudhat maga mögött. Tavaly novemberben a gyár másik típusa, a Gallardo lépett elő a vállalat történetének legnagyobb számban értékesített autójává 3000-es darabszámával.

Sajnos még csak tanulmány a Lamborghini Miura
© AP
A legutóbbi Genfi Autószalonon a gyár bemutatta az új Murciélago Coupé-t, amelynek karosszériája és hajtáslánca elődjével szemben számos módosításost tartalmaz. Ezek a változtatások mind az agresszívebb és erőteljesebb külső megjelenést és a jobb menetteljesítményeket szolgálják. Az autó neve is teljesen új: Murciélago LP640, amelyben az LP640 kód a motor helyzetére – olaszul longitudinale posteriore –, vagyis hátsó hosszirányú beépítésére, illetve maximális 640 lóerős teljesítményére utal. Ez a fenomenális erő lélegzetelállító menetteljesítményt biztosít a sportautónak: a Murciélago LP640 mindössze 3,4 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100 kilométeres óránként sebességre, míg végsebessége eléri a 340 kilométer/órát.

Az új Murciélago Coupé LP640 2006 nyarától vásárolható meg, s ezzel négytagúra bővül a Lamborghini termékpalettája: a Murciélago Roadster és a tízhengeres, ötliteres, 520 lóerős Gallardo, valamint Gallardo Spyder társaságában a Murciélago Coupé LP640 alkotja a kínálat negyedik tagját. A Gallardo Spyder piaci bemutatkozása jövő héten várható.
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.