Világ hvg.hu 2020. december. 12. 08:58

Autó hajtott egy Black Lives Matter-tüntetés résztvevői közé Manhattanben, többen megsérültek

Legalább hat ember megsérült, többeket kórházba szállítottak a nagyjából ötven fős megmozdulás résztvevői közül. A jármű sofőrjét őrizetbe vették.

Black Lives Matter

Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

A támadást egy BMW-t vezető nő követte el - írja a Reuters. A sofőr a helyszínen maradt, őt a rendőrök előállították. A tüntetést New York központjában, a 39. utca és a Harmadik sugárút sarkánál tartották.

A támadás egyik sérültje sincs életveszélyes állapotban. Egyelőre kevés részletet lehet tudni; az biztos, hogy az ütközésben legalább hat ember sérült meg, de hogy közülük hányat szállították kórházba, azt nem tudni.

A helyi média arról is beszámolt, a feketék jogait védő Black Lives Matter mozgalom tüntetését részben kilenc, jelenleg éhségsztrájkoló, őrizetbe vett illegális bevándorlóval való szolidaritás miatt szervezték meg.

Black Lives Matter
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.