Világ MTI 2017. december. 23. 15:30

Több mint százan haltak meg egy trópusi viharban a Fülöp-szigeteken

A legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint meghaladja a 130-at a Tembin nevű trópusi vihar halálos áldozatainak a száma a Fülöp-szigeteken.

A több mint 7000 szigetből álló országot pénteken elérő vihar áradásokat és földcsuszamlásokat okozott - közölték a hatóságok szombaton délután.  Mintegy 80 embert eltűntként tartanak nyilván, így valószínű, hogy az áldozatok száma tovább növekedhet. A legsúlyosabb a helyzet a legfőbb déli szigeten, Mindanaón. Több mint 15 ezer embernek ki kellett költöznie otthonából.

A múlt héten is pusztított egy trópusi vihar a Fülöp-szigeteken, a Kai-Tak. Ennek 54 halálos áldozata volt. Az országot sújtó egyik legsúlyosabb vihar az elmúlt évtizedekben azonban a Hajan "szupertájfun" volt, amelynek pusztításai 2013 novemberében több mint 7300 halálos áldozatot követeltek, és egész városok semmisültek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.