2015. december. 24. 13:59 MTI Utolsó frissítés: 2015. december. 24. 13:55 Világ

Újabb terrorista gyanúsítottat tartóztattak le Brüsszelben

Újabb, immár a kilencedik gyanúsítottat tartóztatták le Brüsszelben a Párizsban elkövetett terrortámadásokban való aktív részvétel vádjával - közölte a belga főügyészség csütörtökön a La Libre Belgique, francia nyelvű belga napilap tájékoztatása szerint.

A brüsszeli Schaerbeek városrészben, az északi pályaudvar közelében kedden teljes titoktartás mellett végrehajtott rendőrségi akció során elfogott gyanúsított a novemberi párizsi terrortámadások elkövetőinek köréhez tartozhat - tájékoztatott Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője.

A nyomozás és a rendőrségi akció részleteit nem ismertető tájékoztatás szerint az 1985-ben született gyanúsított, Abdoullah C. belga állampolgár közvetlenül a támadások után kapcsolatba lépett a párizsi kávéházak vendégeire tüzet nyitó Abdelhamid Abaaoud unokatestvérével.

Hasna Ait Boulahcen a támadásokat követően néhány nappal vitte el Abdelhamid Abaaoudot Saint-Denis-be, Párizs jobbára bevándorlók által lakott északi külvárosának egyik lakásába. A rendőrség november 18-án rajtuk ütött, az akcióban rajtuk kívül egy, a lakásban tartózkodó, azonosítatlan fiatalember is életét vesztette.

Eric Van Der Sypt úgy tájékoztatott, hogy az eddigi nyomozati eredmények szerint valószínűleg nem a kedden letartóztatott gyanúsított utalt 750 eurót közvetlenül a támadásokat követően egy brüsszeli bankon keresztül Hasna Ait Boulahcen számlájára.

A rendőrségi akció a november 13-i párizsi merényletsorozattal kapcsolatos nyomozás keretébe illeszkedik, de nem azért mozgósították a különleges alakulatot, mert a vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot remélték volna elfogni.

A kilencedik gyanúsított kihallgatásával kapcsolatban csütörtök délutánra ígért tájékoztatást a belga főügyészség - írta a La Libre Belgique.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.