2008. március. 25. 08:39 MTI Utolsó frissítés: 2008. március. 25. 08:46 Világ

Európa-csúccsal Cseh Lászlóé a 400 m vegyes aranya

A magyar úszósport 60. aranyérmét is meghozta az eindhoveni Eb hétfői zárónapja Cseh László jóvoltából, aki a 400 méteres vegyesúszásban címvédőhöz méltóan, 4:09.59 perces kontinenscsúccsal nyert, saját korábbi legjobbját megjavítva.

© AP
Cseh, aki két éve a budapesti Eb-n is mindkét vegyesszámban győzött, a fináléban a duplázást már az első százon, pillangón megalapozta, bár ott még vele tartott a későbbi ezüstérmes görög Joannisz Drimonakosz.

A hátúszás száz méterétől kezdve Cseh egyre inkább elhúzott a görögtől, a befejező gyorson pedig háromra nőtt a mellen összegyűjtött csaknem két testhossznyi előny.

"Az első 200 méterem majdnem jó volt, a második százon azonban lehet még javítani. Az arany mellett most az idővel is elégedett vagyok" - mondta Cseh László.

Ugyanebben a számban Kis Gergő (4:18.36) hetedik lett. A 200 m pillangó döntőjében Kovács Emese remekelt: magyar csúccsal (2:06.71) másodikként csapott célba a 17 éves tehetség, aki Risztov Éva csaknem fél évtizedes rekordját döntötte meg. Ugyanitt Jakabos Zsuzsanna (2:11.03 p) hatodikként zárt.

A 4x100 m-es női vegyesváltóban Magyarország csapata - Szepesi Nikolett, Bor Katalin, Kovács Emese, Verrasztó Evelyn összetételben - hetedik lett (4:06.86 p).

A magyar úszók mérlege az Eb-n: 3 arany, 3 ezüst és 2 bronz, ezzel a medáltáblázaton Magyarország az ötödik.

Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?